'Nieuwe spelcomputer Sony dit jaar in Europa'

De nieuwe draagbare NGP-spelcomputer van Sony verschijnt op 11 november in Europa. Dat schrijft het Britse vakblad MCV op basis van uitspraken van gamebedrijven die werken aan spellen voor de Next Generation Portable (NGP). Sony heeft het bericht nog niet officieel bevestigd.

Eerder gaf de fabrikant aan dat de NGP-spelcomputer in ieder geval dit jaar zou verschijnen, aangenomen werd dat dat in Japan zou zijn. Gamestudio's die spellen maken voor de draagbare spelcomputer moeten hun games tegen het eind van de zomer ter goedkeuring bij Sony inleveren. Alleen dan zouden de games op tijd klaar kunnen zijn voor de lancering van de NGP.

Sony onthulde de NGP, een krachtige spelcomputer met diverse multimedia- en besturingsmogelijkheden, tijdens een persconferentie in januari. Games zijn te besturen met behulp van bewegingssensoren, een aanraakscherm, aanraakinterface en twee analoge joysticks.

De nieuwe spelcomputer gebruikt 3G- en Wifi-internetverbindingen om contact te maken met het Playstation Netwerk zodat spellen gekocht kunnen worden en spelers kunnen chatten. Spellen voor de NGP kunnen ook in de winkel worden gekocht. Een internetverbinding is geen vereiste om te kunnen gamen.