PVV wil allochtone broodgooiers aanpakken

De PVV in Den Haag wil dat allochtone 'broodgooiers' keihard worden aangepakt. Zij zorgen namelijk voor veel meeuwenoverlast, vindt gemeenteraadslid en Tweede Kamerlid Richard de Mos.

De 'ongewenste bruine tapijtvloeren' die de meeuwen over de Haagse wijk Morgenstond uitstrooien, zijn De Mos een doorn in het oog. Deze overlast wordt volgens hem vooral veroorzaakt door 'hardleerse, veelal allochtone broodgooiers' uit de wijk. Zij gooien stelselmatig voedsel van de balkons of kieperen hele broden in de sloot.

Hierdoor komt de leefbaarheid ernstig onder druk te staan. De broodgooiers moeten harder worden aangepakt, want het 'pamperen' van deze buurtbewoners heeft niet geholpen, aldus De Mos. Dan gaat het onder meer om 'peperdure' ondergrondse containers, speciale broodbakken, bordjes met de tekst 'niet voeren' en een 'twee ton kostende kansloze actie 'De Groene Moskee'.

"Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt", verzucht De Mos. De gemeente moet veel meer gaan surveilleren in de wijken waar dit probleem speelt, vindt hij. Ook krijgen broodgooiers wat hem betreft een 'torenhoge' bestuurlijke boete.