Hamilton: "MP4-26 gaat niet om titel meedoen"

McLaren-coureur Lewis Hamilton vreest dat zijn team dit jaar niet mee kan gaan strijden om de titels in de Formule 1. De MP4-26 kan onder meer de Red Bull en de Ferrari niet bijhouden, waardoor de Brit vreest om net als in 2009 weer aan een onmogelijke inhaalrace te moeten beginnen.

"Of ik op dit moment beschik over een auto waarmee ik wereldkampioen mee kan worden? Nee, dat denk ik niet. Al betekent dat niet direct dat onze bolide niet kan uitgroeien tot een wapen om mee om de titel te strijden," zei Hamilton vanuit Barcelona waar de laatste wintertest plaatsvindt.

McLaren introduceerde in Spanje enkele nieuwe delen die lijken te werken. Hamilton hoopt de schade in de eerste races daarom beperkt te kunnen houden. "Ik hoop dat we tijdens de eerste Grands Prix van het nieuwe seizoen gewoon lekker veel punten kunnen scoren. Dan hoeft er nog niets verloren te zijn. Hopelijk is het mogelijk de eerste paar races in de topvijf te finishen. Als we later in het seizoen kunnen winnen, is er nog steeds niets verloren."

De Brit wil dan ook geen schuldige voor de huidige problemen aanwijzen. "Dat is niemands fout. Zulke dingen kunnen gebeuren in de aanloop naar een nieuw seizoen, dat is allemaal onderdeel van het spelletje. Begin met testen, breng je zwakheden in kaart en probeer vanaf dat punt vooruitgang te boeken. Daar richten we ons op."