Hitsig gezelschapsspel krijgt waarschuwing

Het ondeugende spel We Dare krijgt een extra sticker op het doosje waarmee ouders gewaarschuwd worden voor de volwassen strekking van de game. Dat laat game-uitgever Ubisoft weten. De sticker is een reactie op de ophef die ontstond nadat leeftijdskeuringsdienst Pegi het spel een 12plus-keuring meegaf.

De promotiefilmpjes van We Dare tonen spelers die elkaar bijna moeten zoenen, uitdagen voor een striptease of op de billen moeten slaan. Het hitsige gezelschapsspel bevat echter geen naaktheid of geweld. Daarom is het spel door het keuringsorgaan voorzien van een 12plus-keuring. Dit besluit stuitte op kritiek in het Verenigd Koninkrijk. Volgens sommige ouders en politici valt de leeftijdskeuring te laag uit.

Ubisoft heeft besloten het spel, naar aanleiding van de kritiek, niet uit te geven in het Verenigd Koninkrijk. Eerder besloot de uitgever We Dare niet in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

In Nederland ligt We Dare vanaf 11 maart voor de Nintendo Wii en PlayStation 3 in de winkel. De Nederlandse versie van het spel is voorzien van de waarschuwingssticker waarmee Ubisoft misverstanden hoopt te voorkomen.


*fapfapfap* (Foto: Novum)