PVV'er met dubbel paspoort in Provinciale Staten

Het PVV-lid Petra Kouwenberg dat donderdag wordt benoemd als Statenlid in Gelderland blijkt twee paspoorten te hebben. De nummer zes op de lijst van de partij die zich altijd fel tegen dubbele paspoorten heeft uitgesproken, heeft naast een Nederlands document ook een Turks paspoort.

Volgens dagblad De Gelderlander heeft Kouwenberg niet vooraf bij haar partij gemeld dat ze twee paspoorten heeft. Het kwam volgens de krant aan het licht door een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie die ze bij de provincie moest inleveren. Tot die tijd zou ze zelf niet af hebben geweten van haar dubbele nationaliteit.

PVV-leider Geert Wilders laat in een reactie weten dat Kouwenberg tot voor kort zelf niet wist dat ze ook de Turkse nationaliteit had. Ze heeft Wilders laten weten dat ze er zo snel mogelijk vanaf wil en gaat daarom vrijdag al naar de Turkse ambassade. "Het probleem van haar dubbele nationaliteit zal dus snel tot het verleden behoren", zegt Wilders.

De Gelderse fractievoorzitter Marjolein Faber was volgens de krant zo overvallen door het nieuws dat ze nog geen reactie kon geven. Kouwenberg zelf heeft ook nog niet inhoudelijk gereageerd.