Miljardairs samen weer rijker

Wereldwijd is het nettovermogen van het totale aantal miljardairs in een jaar tijd 25 procent gegroeid tot 4,5 biljoen dollar (3,2 biljoen euro). Het gemiddelde nettovermogen van de superrijken is volgens de woensdag gepubliceerde ranglijst van het Amerikaanse blad Forbes van 3,5 miljard naar 3,7 miljard dollar gestegen.

In China is het aantal miljardairs bijna verdubbeld tot 115, maar de Mexicaanse tycoon Carlos Slim Helú voert dit jaar voor de tweede keer de lijst aan, gevolgd door Microsoft-topman Bill Gates en investeerder Warren Buffet uit de VS. Slim verdiende afgelopen jaar het meeste geld en wist met 20,5 miljard dollar zijn nettovermogen naar 74 miljard dollar te verhogen.

Moskou huisvest met 74 miljardairs de meeste superrijken, gevolgd door New York met 58 miljardairs. In Rusland wonen nu 101 miljardairs en in Brazilië 30.

Er staan zes Nederlanders op de lijst, waarvan de hoogst genoteerde Charlene de Carvalho-Heineken is op plaats 124 met een totaal nettovermogen van 7,5 miljard dollar.

Miljardairs samen weer rijker
Carlos Slim Helú (Foto: ANP)