Verhoeven: "Het loopt als een trein"

Rabobank boekte vandaag alweer zijn twaalfde dagsucces van dit seizoen door de ploegentijdrit in de Tirreno - Adriatico te winnen. Ploegleider Nico Verhoeven is niet verbaasd over de zege.

"Het loopt als een trein. Ik kon al in de eerste kilometers zien dat er een goede cadans in zat." Verhoeven is wel verbaasd over het verschil met de andere topteams. "Die laten we op zo'n kort stukje toch vrij ver achter ons. Het is natuurlijk nog lang geen beslissende marge, maar je kunt beter al voorliggen op de concurrentie dan aan een inhaalrace te moeten beginnen."

Kopman Robert Gesink twitterde naar aanleiding van de overwinning: "Het beste bewijs van fantastisch ploegwerk: winnen in de ploegentijdrit. Mannen bedankt voor deze geweldige ervaring." Lars Boom, die morgen in de leiderstrui van start gaat, is wel verbaasd. "Dit is wel een verrassing. We hebben heel hard gewerkt en gaan proberen de leiderstrui te behouden", zei hij na het aantrekken van de leiderstrui. "Het liep super en het deed uiteraard af en toe echt pijn. Iedereen was top."