[WK] Dappere cricketers verliezen van India

De Nederlandse cricketers hebben ook hun vierde wedstrijd van het WK verloren. India had ruim 36 overs nodig om het Nederlandse totaal van 189 runs te verbeteren. Het thuisland won met 5 wickets. Yuvraj Singh was met 51 runs, een halve century de beste batsman bij India. De Nederlandse verdediging werd geleid door Pieter Selaar. De bowler pakte drie wickets.

Nederland was in de eigen innings met hangen en wurgen tot een totaal van 189 runs gekomen en India leek daar snel overheen te knallen. Toen Selaar in de achtste over Virender Sehwag uitgooide stonden er al 69 runs op de borden, een gemiddelde van meer dan negen runs per over.

Met het eerste wicket gooide Selaar echter zand in de Indiase machine en tien ballen later was ook Sachin Tendulkar uit. De cricketgrootheid passeerde onderweg naar zijn score van 27 als eerste cricketer ooit de grens van 2000 runs op WK's. Vier ballen na Tendulkar moest ook Yusuf Pathan er aan geloven en weer was Selaar de bowler.

Daarna ging het minder hard met het aantal runs dat de Indiërs scoorde, maar voor het thuispubliek in Delhi stevenden de Aziaten wel op een zege af. Door goed bowlwerk van Oranje duurde dat uiteindelijk tot de 37e over. Singh sloeg met een vier, een bal die tot via de grond het veld verlaat, de zege binnen en passeerde zelf de vijftig runs.