Zoektocht naar vermiste vrouw levert sleutelbos op

Bij de zoektocht woensdag naar sporen van de vermiste Farida Zargar in het Mallebos bij Spijkenisse is de sleutelbos van de vrouw gevonden. De sleutelbos wordt verder op sporen onderzocht, meldt de politie. Dinsdag en woensdag werd 40 hectare bos en 4,5 kilometer sloot doorzocht door de politie, het leger en specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut.

De 22-jarige vrouw wordt sinds 5 augustus vermist. Nadat haar werkdag bij een transportbedrijf op industrieterrein de Halfweg in Spijkenisse erop zat, is ze nog gezien bij het ABC-complex, een overdekt winkelcentrum. Het is nog niet duidelijk of de vrouw zelf is weggegaan of het slachtoffer is van een misdrijf.

De politie heeft onder meer flyers en posters verspreid en een kettingmail verstuurd. Kort na de verdwijning werd het Mallebos al met speurhonden doorzocht. Ook werd een helikopter ingezet. In december vond een buurtbewoner de fiets van Zargar bij een sloot in het Mallebos. De sloot is toen door duikers uitgekamd, maar vanwege de vorst was een uitgebreid onderzoek toen niet mogelijk. Dat kon nu wel.

In november werden de bankpas en een zogeheten identifier van Zargar in een brievenbus van een politiebureau in Spijkenisse gegooid. Dat stond op video, maar toen de beelden werden uitgezonden, leverde dat geen gouden tip op.