FC Emmen test Hempenius

FC Emmen test momenteel aanvallende middenvelder Gradus Hempenius. Hij komt dit seizoen uit voor zondagtopklasser Achilles '29. Hempenius speelde gisteren de volle negentig minuten in een oefenduel tegen Jong FC Groningen en maakte naar verluidt een goede indruk.

De 26-jarige Hempenius verlaat Achilles '29 na dit seizoen sowieso. Hij is al rond met zaterdagtopklasser Excelsior '31. Als Hempenius echter de kans krijgt bij Emmen, zal hij die club prefereren boven de topklasser uit Rijssen. Vorig seizoen kwam Hempenius in opspraak toen hij ondanks een mondelinge overeenkomst bij Achilles '29 besloot om naar Spakenburg te gaan. De arbitragecommissie van de KNVB moest er aan te pas komen en bepaalde dat hij in Groesbeek moest blijven.

Drie jaar geleden speelde Hempenius nog in de Vijfde Klasse met vv Glanerbrug. De speler hoopt vurig op een kans als prof: "Ik wil wel eens weten waar mijn plafond ligt. Mijn trainer zei, toen hij hoorde van de testwedstrijd: 'Zijn ze eindelijk wakker geworden?'. Ik blijf zelf gewoon nuchter. Mensen om me heen zeggen dat ik nog veel hoger kan. Ik vind dit al supermooi. Ik hoop dat ik een stapje hogerop kan maken. Maar dan moet het wel nu gebeuren. Ik ben namelijk al 26 jaar. We zullen het wel zien. In het begin van de wedstrijd ging het moeizaam, maar in de tweede helft heb ik een paar leuke acties gemaakt en wat goede passjes gegeven en nog een assist gegeven. Dat is leuk. Nu is het afwachten."