'Taylor kan alleen maar worden vrijgesproken'

Volgens Courtenay Griffiths, advocaat van ex-president van Liberia Charles Taylor, is er maar een uitspraak mogelijk in het proces tegen hem. De rechters zouden tot de conclusie moeten komen dat de verdachte niet schuldig is. Charles Taylor wordt verdacht van oorlogsmisdaden.

Griffiths zei dit woensdag tijdens zijn slotpleidooi namens de verdediging. Volgens de Britse advocaat hebben de aanklagers van het Speciaal Hof voor Sierra Leone geen overtuigend bewijs geleverd van de schuld van de ex-president . Taylor heeft vanaf het begin van de rechtszaak volgehouden onschuldig te zijn. De rechtszaak loopt al vanaf juni 2007.

Naast de aanklacht van oorlogsmisdaden, die hij gepleegd zou hebben tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone, is Taylor ook aangeklaagd voor misdaden tegen de menselijkheid. In totaal wordt hij verdacht van elf misdaden, namelijk: terroristische handelingen, geweld tegen het leven, verkrachting, seksuele slavernij en andere vormen van seksueel geweld, schendingen van de menselijke waardigheid, wrede behandeling van mensen, 'andere' onmenselijke daden, inzet van kindsoldaten, slavernij en plundering. 

'Taylor kan alleen maar worden vrijgesproken'
'Taylor kan alleen maar worden vrijgesproken' (Foto: ANP)