'Harem' Berlusconi ontving fortuin

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi gaf vorig jaar honderdduizenden euro's uit aan zijn 'harem' van jonge meisjes. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera woensdag op basis van uitgelekte bankgegevens.

De 74-jarige Berlusconi gaf in 2010 maar liefst 562.000 euro uit aan veertien jonge vrouwen. De kostenposten bedroegen onder meer juwelen, leningen en andere cadeautjes.

Een andere opvallende kostenpost was de moeder van Noemi Letizia, het tienermeisje dat Berlusconi's huwelijk in 2009 deed stranden. Zij kreeg 20.000 euro. Een secretaresse van de premier kreeg 40.000 euro als huwelijksgift.

De bankgegevens van de baas van Italië zijn onder de loep genomen door onderzoek naar de ontwikkelingen rondom de minderjarige Marokkaanse paaldanseres Ruby (echte naam Karima al-Marough). In april moet Berlusconi terechtstaan wegens het bevorderen van prostitutie met minderjarigen. Ruby zal dan als getuige worden gehoord.

De advocaat van de premier spreekt schande van het uitlekken van de gegevens, en spreekt van 'een duidelijke schending van de privacy'. Behalve zijn 'haremkosten' staan ook allerlei andere uitgaven van de premier in de krant. In totaal ging het in 2010 om zo'n 34 miljoen euro.


Silvio Berlusconi gaf fortuin uit aan 'harem' van jonge vrouwen (Foto: Novum)