Nieuwe online game Blizzard al speelbaar

Werknemers van gamestudio Blizzard Entertainment spelen de onaangekondigde game Titan al. Het is het meest ambitieuze project sinds de release van World of Warcraft in 2005. Dat heeft Paul Sams, operationeel directeur van de gamestudio, gezegd in een interview met gamewebsite Gamasutra.

De bedenkers van World of Warcraft vormen het team dat werkt aan Titan. Nieuwe mensen van Blizzard blijven werken aan het online spel dat door twaalf miljoen gamers gespeeld wordt. Sams denkt dat Titan een grote invloed zal hebben op het bedrijf en de game-industrie. "Het project is groter dan alles wat we hiervoor gedaan hebben."

Ondanks de komst van een concurrerende online game denkt Sams niet dat World of Warcraft snel verdwijnt. "Met zo veel spelers heeft WoW nog een mooie toekomst voor de boeg", zegt de operationeel directeur. Momenteel spelen meer dan twaalf miljoen gamers de online game. Dat aantal is nog altijd stijgende.

Helemaal zeker is Blizzard echter niet van zijn zaak. Sams geeft aan dat Blizzard hoopt dat Titan en World of Warcraft naast elkaar kunnen bestaan. Het zou zonde zijn als World of Warcraft de nek wordt omgedraaid door een product uit eigen stal.