Ribéry bang voor mislopen Europees voetbal

Door drie nederlagen op rij staat Bayern nu vijfde in de Bundesliga. Nürnberg volgt op drie punten, waardoor ook de vijfde plaats in gevaar is, en daarmee Europees voetbal. De eerste vijf plaatsen zich namelijk voor Europese toernooien. "Dit is iets om je zorgen over te maken", zegt Ribéry in L'Équipe. "We spelen slecht, en wanneer dit zo doorgaat verliezen we alles en komen we niet eens in Europa."

Bayern maakte maandag bekend dat er aan het einde van dit seizoen afscheid wordt genomen van trainer Louis van Gaal. Volgens Oliver Kahn, voormalig doelman van Bayern, zal dit besluit weinig invloed hebben op de prestaties van het team. Hij verwacht dat Bayern volgend seizoen gewoon in Europa actief is. "De aantrekkingskracht van de Champions League is groot. Zeker nu de finale van 2012 in München wordt gespeeld. Het maakt de spelers niets uit wie er dan voor de groep staat."

Kahn adviseert Bayern een trainer aan te stellen voor een langer termijn. "Ze moeten de tijd nemen om iemand te vinden die voor continuïteit zorgt. Niemand heeft er wat aan om zo veel van trainers te wisselen. Er zijn de laatste jaren te veel trainers geweest bij Bayern."