"In Libië is het crisis, niet in Euroborg"

Ondanks dat FC Groningen de afgelopen vier wedstrijden slechts één punt pakte, maakt algemeen directeur Hans Nijland zich geen ernstige zorgen. "We hebben geen punten, het doelsaldo is binnen drie weken ernstig verslechterd en we hebben in de thuiswedstrijden tegen Roda JC en Heracles Almelo absoluut niet aan klantenbinding gedaan", somt Hans Nijland tegen Voetbal International.

Toch kan hij het makkelijk relativeren. "In Libië is het crisis, niet in Euroborg. Ik vind dat je alles altijd in een bepaald perspectief moet blijven zien. Maar dit alles toont ons wel dat een seizoen uit meer dan één helft bestaat én dat we als FC Groningen niet in de positie zijn om tegenstanders te onderschatten."

Volgens de algemeen directeur liet iedereen zich meeslepen in de euforie van het begin. "Iedereen ging ervan uit dat we ons rechtstreeks zouden plaatsen voor de Europa League, en we zijn allemaal meegegaan in die euforie. Ook ikzelf. Nu likken we de wonden, maar we kunnen nog steeds vierde worden. De achterstand op ADO Den Haag is één punt, en er zijn nog acht wedstrijden te gaan."