Ruiz: "Misschien worden we een beetje moe"

FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz ziet dat zijn team de laatste weken stroef draait. De international van Costa Rica heeft wellicht een verklaring.

De smaakmaker van vorig seizoen denkt dat zijn club nog steeds goede kans maakt op prolongatie van de landstitel. "We zijn er dichtbij in ieder geval, we doen overal aan mee en ik denk echt dat de strijd om de titel op de laatste dag zal worden beslist. We spelen nog tegen zowel Ajax als PSV, dus...", aldus Ruiz tegenover NUsport.

Ondanks dat Twente nog op alle fronten meedoet, ziet Ruiz wel dat het drukke schema de ploeg parten speelt. "We worden misschien ook wel een beetje moe, dat merk je aan de spelers, dat zie je aan de manier van voetballen die voor de winterstop beter was dan nu. Maar dat is logisch als je zo lang twee, drie wedstrijden in de week speelt. Alleen: daar mag je niet over zeuren als club of als speler. Als je zo graag top wilt zijn, moet je door", vervolgt de Costa Ricaan zijn verhaal.

Ondanks het feit dat het vertoonde spel nog te wensen overlaat is Ruiz toch trots op zijn team en het feit dat de resultaten en niet heel erg onder lijden. "Ik had van tevoren toch niet verwacht dat we zo lang zouden meedoen op alle fronten. We spelen zoveel wedstrijden!", besluit de aanvaller die bijna is hersteld van een knieblessure.