Ontslagen Charlie Sheen wil producent aanklagen

Charlie Sheen wil Warner Bros. voor de rechter slepen. De producent van de comedyserie Two and a Half Men, waarin de acteur de hoofdrol speelt, maakte maandag bekend dat hij geen deel meer uitmaakt van de cast.

Vanwege Sheens roerige privéleven, waarin drank- en drugsgebruik centraal staan, werd eerder al besloten de geplande resterende afleveringen van het lopende seizoen niet meer op te nemen. Sindsdien haalt de acteur in de media hard uit naar de makers van de serie.

Sheen laat weten dat hij van plan is om 'groot' uit te pakken tegen hen. Zijn advocaat bevestigt tegenover website The Wrap dat hij Warner Bros. en producent Chuck Lorre wil aanklagen wegens contractbreuk. Volgens de raadsman is het ontslag en schrappen van de afleveringen onterecht, omdat uit wekelijkse drugstesten bleek dat de acteur niet onder de invloed van drank- en drugs op de set verscheen.

Warner Bros. liet maandag weten na ampel beraad te hebben besloten dat Sheen zijn rol in Two and a Half Men kwijt is. Wat er met de serie gaat gebeuren is vooralsnog onduidelijk.


Charlie Sheen is still winning (Foto: Novum)