Volgende Tomb Raider-film over Lara's beginjaren

De volgende Tomb Raider-film wordt een verhaal over de jonge jaren van Lara Croft. Producent Graham King heeft de filmrechten gekocht met zijn bedrijf GK Films. Volgens de Amerikaanse filmwebsite The Hollywood Reporter wil King de nieuwe Tomb Raider in 2013 in de bioscoop brengen.

GK Films heeft eerder gemeld nieuwe avonturen over de jonge en dynamische Lara te willen maken. Hiermee lijkt de film de lijn van de nieuwe Tomb Raider-game te volgen. In het spel maken spelers kennis met een jonge, kwetsbare Lara die op een verlaten eiland belandt.

King produceert de film samen met Tim Headington. De twee waren recent nog verantwoordelijk voor het produceren van The Tourist, een thriller met Johnny Depp en Angelina Jolie in de hoofdrollen. GK Films werkte ook mee aan de animatiefilm Rango met Depp als de stem van kameleon Rango.

Tot nu toe zijn twee films gemaakt over de avonturen van Lara Croft. Lara Croft: Tomb Raider verscheen in 2001 en twee jaar later kwam Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. De twee films brachten wereldwijd 308 miljoen euro op.


Volgende Tomb Raider-film over Lara's beginjaren (Foto: Novum)