Whitmarsh: "Nieuwe circuits kunnen beter"

McLaren-teambaas en FOTA-president Martin Whitmarsh is van mening dat het ontwerp van de nieuwe circuits beter moet. Hierdoor zal er meer actie in de races zijn, iets wat de spanning in de wedstrijden ten goede komt.

De organisatoren van de races in Bahrein of Abu Dhabi zijn volgens Whitmarsh niet echt schuldig, maar de Brit wijst er op dat de ontwerpen van de banen veel te conservatief zijn geweest, waardoor niet alle kansen zijn benut. "Het is jammer dat ze in bijvoorbeeld Abu Dhabi het langste rechte stuk van allemaal hebben, maar er daarna een chicane volgt waar je maar op één manier doorheen kan," zei hij tegen Motor Sport.

Daarom zouden er volgens Whitmarsh meer bochten moeten komen waar je op meerdere manieren doorheen kan. "Kijk maar naar een tijdelijk circuit als op het vliegveld van Cleveland. Daar hebben ze hele brede bochten en zijn er veel verschillende manieren om een goede lijn te kiezen."

Daarom zou er bij het ontwerp meer moeten worden gekeken naar de oudere banen. "Brazilië is in dat geval een goed voorbeeld. De races zijn daar altijd fantastisch, ook al zijn de faciliteiten dat niet. Het is daarom ook zo ontzettend jammer dat er - als er een nieuwe circuit in de woestijn aangelegd moet worden en alles in principe mogelijk is -  niet gewoon voor de gemakkelijke oplossing wordt gekozen en we simpelweg proberen om een aantal van de geweldige bochten van andere circuits te kopiëren," sloot Whitmarsh af.