Liverpool verdiende 84 miljoen euro aan tv-inkomsten

Ondanks een zeer teleurstellend seizoen van Liverpool kan de club toch nog rekenen op tientallen miljoenen euro's aan inkomsten via televisierechten.

Liverpool maakte vorig jaar het slechtste seizoen in tien jaar door, maar desalniettemin ontving het maar liefst 84 miljoen euro aan tv-inkomsten. Dat is behoorlijk wat miljoenen meer dan dat alle Nederlandse club in totaal ontvingen aan geld voor de televisierechten.

Het aantal duels dat wordt uitgezonden, is bepalend voor de clubs in de Premier League. Maar zelfs in een sportief tegenvallend seizoen hield Liverpool nog een slordige 56 miljoen euro over aan het collectieve contract met Sky, meldt de Telegraaf. Daarbovenop kwamen nog de inkomsten uit de uitgezonden bekerduels en de internationale wedstrijden.

De rechten van alle Nederlandse clubs bij elkaar zijn 70 miljoen euro per jaar waard. De tv-inkomsten van een Engelse topclub als Liverpool zijn dus al zo'n veertien miljoen euro meer dan dat de hoogste divisie in Nederland in totaal verdient.