N-Zeelander veilt rotsblok dat op zijn huis viel

Een man in Nieuw-Zeeland, wiens huis tijdens de zware aardbeving in dat land door een enorm rotsblok werd vernield, heeft de steen op een internetveiling verkocht. Het rotsblok wisselde voor omgerekend zo'n 32.000 euro van eigenaar.

Phil Johnson woont in Christchurch. Tijdens de aardbeving van eind februari rolde een rotsblok van 30.000 kilo van een helling af, ramde door het dak van zijn garage heen en kwam tot stilstand in de hal.

Op internet prees Johnson de steen als een ideaal ornament voor in de tuin of 'zoals bij ons, een prachtige uitbreiding van je ameublement'.

De hoogste bieder was een skibedrijf dat 50.000 Nieuw-Zeelandse dollar (26.000 euro) wilde betalen voor het rotsblok. De op een na hoogste bieder besloot zijn bod, 10.000 dollar, eveneens over te maken in ruil voor een skivakantie van het skibedrijf. De opbrengst van de veiling doneert Johnson aan het Rode Kruis.

Christchurch werd op 22 februari getroffen door een zware aardbeving, die duizenden huizen met de grond gelijkmaakte en aan zeker 166 mensen het leven kostte.


Steen: 32.000 euro, verkocht (Foto: Novum)