Vacansoleil gewoon welkom in Giro d'Italia

Vacansoleil mag gewoon meedoen aan de Giro d'Italia. De Nederlandse formatie is een van de 23 ploegen die zijn uitgenodigd, maakte de koersdirectie maandag bekend. Eerder werd rekening gehouden met een weigering van Vacansoleil, omdat koersdirecteur Angelo Zomegnan een verrassing aankondigde.

Aangezien renners Riccardo Ricco en Ezequiel Mosquera van dopinggebruik worden beschuldigd, werd gespeculeerd over de uitsluiting van Vacansoleil. Ricco is inmiddels ontslagen en Mosquera mag voorlopig niet uitkomen in wedstrijden. Vanwege zijn WorldTourlicentie had de ploeg echter wel recht op een startbewijs.

In de Giro start naast Vacansoleil nog een Nederlandse ploeg: Rabobank. Daarnaast zijn er nog 21 andere ploegen uitgenodigd, waarvan er vijf een wildcard kregen. Deze gingen naar Acqua & Sapone, Androni Giocattoli, Colnago-CSF, Farnese Vini-Neri Sottoli en de Geox-TMC-ploeg van Denis Menchov en Carlos Sastre.

Het aantal van 23 ploegen is uniek voor de eerste grote ronde van het wielerjaar. Hiervoor is gekozen naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van het land. Normaal gesproken doen er 22 teams mee.


Vacansoleil gewoon welkom in Giro (Foto: Novum)