Jans: "Met deze wedstrijd kunnen we verder"

Ondanks dat sc Heerenveen-trainer Ron Jans gisteren met 1-0 verloor van Feyenoord, was de coach na afloop redelijk tevreden. Jans zag zijn team aardig voetballen, maar ook dat de kansen niet werden afgemaakt. Met name Oussama Assaïdi mocht het zich aanrekenen dat er geen Friese doelpunten vielen, toch neemt Jans zijn pupil in bescherming. "Ik heb van zijn spel genoten, maar je moet het wel afmaken. Oussama was echter niet de enige die kansen miste."

Over de gehele wedstrijd was Jans zeer te spreken, alleen het resultaat was minder. "We hebben vandaag laten zien dat we kunnen strijden, dat we onze taken goed uit kunnen voeren en goed kunnen voetballen. Dit is absoluut een wedstrijd waar we verder mee kunnen", adus Jans op de officiële website van sc Heerenveen.

De trainer ziet nog genoeg perspectief bij de Friezen, ook om eventueel Europees voetbal te halen. "We moeten op deze voet doorgaan en daar niet de prikkel van een slechte wedstrijd bij Willem II of een aansprekende tegenstander als Feyenoord voor nodig hebben. Als we dit niveau en deze instelling vast kunnen houden, hebben we gewoon een hele goede ploeg" besluit Jans.