"El Hamdaoui is een leuke jongen"

AZ-verdediger Niklas Moisander heeft zijn mening gegeven over de commotie die ontstaan is tussen Ajax en haar aanvaller Mounir El Hamdaoui. "Hij is een leuke jongen en had bij AZ eigenlijk nooit problemen", aldus de Fin tegenover De Telegraaf.

"Hij is misschien een jongen die je iets anders moet behandelen dan een Nederlandse jongen", vervolgt Moisander zijn verhaal. "Maar ik had nooit problemen met El Hamdaoui. Ik kan niet herinneren dat het ooit slecht is gegaan in de kleedkamer."

El Hamdaoui werd afgelopen vrijdag uit de selectie van Ajax gezet, nadat hij volgens trainer Frank de Boer 'ontoelaatbaar gedrag' had vertoond. Voorlopig zal de spits daarom meetrainen met de beloften en moet hij bewijzen dat hij weer graag voor Ajax 1 wil spelen volgens de trainer.

El Hamdaoui en Moisander speelden samen bij AZ in het jaar dat de Alkmaarders kampioen van Nederland werden. Trainer Louis van Gaal gaf de Marokkaan in dat seizoen een vrije rol, waarbij hij weinig hoefde mee te verdedigen. El Hamdaoui werd in dat seizoen ook topscorer van de Eredivisie.