Slagbomen Van Brienenoordbrug dicht door storing

De slagbomen van de Van Brienenoordbrug op de A16 ten oosten van Rotterdam zijn maandagochtend een half uur gesloten geweest door een storing. Toen de slagbomen opengingen, bleef het verkeer hinder ondervinden omdat meerdere auto's door accuproblemen niet wegkwamen, meldt de ANWB.

Toen de brug om 11.15 uur open was geweest en de slagbomen weer omhoog konden, bleven ze dicht, zegt een woordvoerder van de ANWB. In beide richtingen stond al snel een file van ruim 5 kilometer. Rond 11.45 uur hadden monteurs de storing verholpen.

Meerdere auto's bleven echter met een kapotte accu staan. Richting Rotterdam is daardoor slechts een rijstrook open en richting Breda twee. "Mensen komen aanrijden, zien dat de brug openstaat en zetten de motor uit. De radio en de verwarming laten ze aanstaan en als de accu dan niet goed is bijgehouden krijg je dit", legt een woordvoerder uit.

Een storing in de slagbomen als deze is volgens de woordvoerder vaker voorgekomen. "Maar het is natuurlijk geen dagelijkse kost."