McLaren wil geen eigen motor bouwen

McLaren zegt geen plannen te hebben om in de nabij toekomst een eigen motor te bouwen voor het Formule 1-team. Desondanks werpt het Britse merk zich de laatste tijd steeds meer op als autofabrikant.

Het Formule 1-team heeft nog een contract tot 2015 voor de motoren van Mercedes en het is onduideloijk of dat verlengd wordt omdat het Duitse merk nu over een eigen F1-team beschikt. Daarom gaat McLaren mogelijk in zee met een andere leverancier. Teambaas Martin Whitmarsh acht de kans op de bouw van een eigen krachtbron zeer klein.

"We sluiten niets uit, want we zijn een ambitieus team. Maar we bouwen slechts zo'n 4.500 auto's per jaar. Dan kunnen we de Formule 1 wel als instrument gebruiken om reclame te maken voor onze technologie, maar dat levert pas écht iets op voor fabrikanten die veel en veel groter zijn," zei Whitmarsh tegen Motorsport.

De Brit ziet de overgang in 2013 naar de 1,6 liter viercilinder turbomotoren niet zitten. "Dat klinkt niet bepaald als een aantrekkelijke formule voor fabrikanten om in de sport te stappen. Daarmee lijkt dat voornemen mislukt."