Cornelisse: "Voetbal beste medicijn"

Met de kater van de uitschakeling in het bekertoernooi nog in het lichaam moest FC Utrecht gisteren aantreden tegen Roda JC (1-1). Tim Cornelisse kreeg tot zijn ontsteltenis een rode kaart tegen FC Twente, maar had weinig moeite om zich op te laden voor de competitiewedstrijd van gisteren.

"Integendeel. Een wedstrijd spelen is het beste medicijn om dat rotgevoel uit de wedstrijd te krijgen", aldus Cornelisse tegen Goal.com. "Ik heb me natuurlijk wel klote gevoeld de afgelopen dagen, maar voetballen is gewoon het beste medicijn. Voor de wedstrijd was ik het al kwijt. Ik kon me gewoon weer focussen op deze wedstrijd."

Scheidsrechter Eric Braamhaar gaf de bezoekers voor rust een strafschop na een duel tussen Jan Wuytens en Willem Janssen. Voor het Utrechts publiek was Braamhaar daarna de boeman, maar Cornelisse sloot zich daar niet bij aan. "Ik moet zeggen dat ik de scheidsrechter dit keer gewoon een goede wedstrijd zag fluiten. Daar heb ik helemaal geen op- of aanmerkingen over. Die bal werd diep gespeeld en ik zag dat Janssen iets voor was op Jan en Jan tikte of duwde hem iets. Die penalty kan je dan geven. Het zag eruit als een strafschop."

Utrecht was bij een overwinning op gelijke hoogte gekomen met Roda, maar een zege zat er niet in. "Een overwinning was heel lekker geweest, maar we begonnen gewoon slap in de eerste helft", stelt de rechtsback. "In de tweede helft zetten we dat qua werklust wel recht. Het zag er alleen niet naar uit dat we nog gelijk zouden maken. Gelukkig scoren we uit een aanval uit het niets via Leon de Kogel. Daarmee krijgen we toch een beetje loon naar werken. Ik denk niet dat vermoeidheid ons parten speelde, want we hebben echt gebikkeld in de tweede helft. Voor de Europese play-offs is nog alles mogelijk. We moeten nog acht wedstrijden spelen, waarvan vijf thuis. In voorgaande jaren hebben we kunnen zien dat er nog van alles kan gebeuren."