[Bundesliga] Uitslagen speelronde 25

Afgelopen weekend werd de 24e speelronde uit de Duitse Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken. Een verslag van de wedstrijd tussen Hannover 96 en Bayern München is hier te lezen.

HSV verliest wederom

FSV Mainz 05 heeft Hamburger SV verder in de problemen gebracht. De ploeg van onder meer Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen ging in de jacht op Europees voetbal thuis met 2-4 onderuit. HSV kwam in de eerste helft via Marcell Jansen op voorsprong, maar na rust ging het mis.

Andre Schürrle zorgde voor de gelijkmaker, waarna Mladen Petric HSV snel weer op voorsprong zette. Gojko Kacar passeerde echter zijn eigen doelman Frank Rost, waardoor het met nog een half uur te gaan 2-2 stond. Daarna trok Mainz via wederom Schürrle en Florian Heller de zege naar zich toe. Hierdoor heeft HSV deze jaargang al tien wedstrijden verloren.

Leverkusen wint van zwak verdedigend Wolfsburg

Bayer Leverkusen heeft een eenvoudige 3-0 zege geboekt tegen VfL Wolfsburg. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong via Lars Bender die na een hakbal van Sidney Sam. Renato Augusto scoorde na zwak verdedigen van de bezoekers al snel de 2-0, terwijl vlak voor rust Stefan Kiessling balverlies van Wolfsburg hard afstrafte. Na rust gebeurde er niets meer, waardoor voor Die Wölfe nog steeds degradatie dreigt en Leverkusen nog steeds bovenin meedoet.