Schaars: "We vergaten te bijten"

Het lukte AZ zondag niet om de goede winst op FC Twente een vervolg te geven tegen Ajax. In de ArenA verloor de ploeg van aanvoerder Stijn Schaars met 4-0. Heel veel kans op minder dan een nederlaag had AZ niet tegen Ajax. Al snel kwam de thuisploeg op 1-0 en daarna lukte het de Alkmaarders niet om indruk te maken.

"We geven heel dom de 1-0 weg, waarbij ikzelf ook de mist in ging," aldus Schaars tegen Goal.com. "We moesten meer risico nemen en dat strafte Ajax af door de 2-0 te maken."

Toch vond Schaars dat AZ niet slecht speelde. "We hebben in de twintig minuten na rust laten zien dat we voetballend niet minder waren dan Ajax. Zij scoorden op de juiste momenten en dat hebben ze goed gedaan." Schaars vocht op het middenveld duels uit met voormalig ploeggenoot Demy de Zeeuw. "Buiten het veld mogen we elkaar, maar op het veld speelt hij voor Ajax en ik voor AZ. We schuwen de duels allebei niet."

De rode kaart van Graziano Pellè deed AZ uiteindelijk helemaal de das om. Op het moment dat Schaars de media te woord stond, had hij de beelden nog niet terug gezien. "Maar het leek op een duel om de bal. Ik kan hier nu wel van alles verkondigen, maar ik heb het nog niet gezien." Wat overbleef was de kater. Een lastige serie wedstrijden bracht AZ wisselende resultaten. Tegen PSV en Ajax werd met 4-0 verloren, tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. "Voetballend waren we tegen niemand minder, we vergaten alleen te bijten."