De Vegt stopt als bondscoach

Wopke De Vegt stopt na dit seizoen als bondscoach van de ploegenachtervolging. Dit heeft de KNSB vandaag bekend gemaakt.

Beide partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Als bondscoach was De Vegt verantwoordelijk voor de samenstelling van de achtervolgingsploeg. In Vancouver was de Nederlandse ploeg de grote favoriet voor het goud, maar ging door miscommunicatie mis. Dat was geen incident, want de afgelopen jaren was er vaker kritiek op de slechte samenwerking tussen de KNSB en de verschillende Commerciële ploegen.

Na Vancouver wilde de schaatsbond een nieuwe weg inslaan door de individuele rijders zelf meer verantwoordelijkheid te geven. Maar die route heeft volgens Arie Koops, directeur sport van de KNSB, niet het gewenste effect opgeleverd. "Zoals het nu gaat, is het niet goed genoeg", oordeelde hij. "We hebben genoeg individuele kwaliteit om olympisch goud te pakken. Na het brons in Vancouver is er geen signaal zichtbaar dat de kans op goud over drie jaar in Sotsji is toegenomen."