Roze motiefje verraadt inbreker

Een Utrechter is in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp gelopen doordat hij zijn bloedende hand had afgedekt met keukenpapier voorzien van een roze motiefje. De politie vond hetzelfde motiefje op keukenpapier in een huis waar zojuist was ingebroken.

Agenten zagen rond 00.15 uur een man op de Stelviobaan in Utrecht over de rijbaan lopen. Toen ze hem daarop wilden aanspreken, bleek hij een hakmes in zijn hand te hebben. Ook had hij een verwonding aan zijn hand. Die had hij met wat keukenpapier afgedekt. Na enig aandringen liet de 30-jarige man het hakmes vallen.

Toen hij was geboeid, vonden de agenten nog twee messen in zijn kleding. Een uur later bleek dat was ingebroken bij een woning aan de Tirol. In het huis waren bloedsporen aangetroffen, agenten vonden daar ook hetzelfde keukenpapier als dat wat de aangehouden man had gebruikt om zijn wond af te dekken.

Waarschijnlijk had de verdachte de messen die hij bij zich had gestolen, want agenten troffen in de woning aan de Tirol de overige messen uit de messenset aan. De politie neemt aan dat de man bij de inbraak gewond is geraakt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.