Ferrer: "Publiek heeft recht om ontevreden te zijn"

Vitesse won zaterdag met 2-0 van VVV-Venlo en verstevigd daarmee de vijftiende positie. Toch mogen de supporters van trainer Albert Ferrer ontevreden zijn.

De voorgaande speelronde verloor de ploeg met 6-1 bij Heracles Almelo. "Vorige week was heel pijnlijk en nu ging het ook niet makkelijk," zei Ferrer na afloop van de wedstrijd tegen Omroep Gelderland. "Het publiek heeft het recht ontevreden te zijn. We vonden vaak de ruimtes niet. Om te winnen moet je kunnen lijden en dat hebben we gedaan. De ploeg heeft met elkaar gewerkt en dat geeft weer wat vertrouwen."

Marco van Ginkel mocht de 1-0 op zijn naam schrijven. "Ik was twee spelers en de keeper te snel af na een goede diepe bal van Michihiro Yasuda," zei de middenvelder. "Het was een saaie eerste helft met veel onnodig balverlies. Er moest wat gebeuren en de tweede helft waren we veel feller en hadden we betere diepe ballen die achter de verdediging kwamen."

Alexander Büttner mocht na lange tijd weer eens in de basis beginnen. "De trainer was tevreden over mijn trainingsarbeid en beloonde dat vandaag met een basisplaats. Dat is mooi. Het plezier was er nog altijd hoor, maar als je mag spelen is dat alleen maar meer. De drie punten maken het extra mooi. Het was niet goed, maar wel belangrijk."