Boze man vernielt deur gemeentehuis met scootmobiel

Een boze man heeft vrijdag met zijn scootmobiel de toegangsdeur van het gemeentehuis in Breda vernield. Een ruit van de deur sneuvelde. Ook een folderrek moest het ontgelden, meldt de politie zaterdag.

Het rek was als eerste aan de beurt. Een medewerker van de gemeente had een harde klap gehoord en ontdekte dat het rek om was gegooid. Getuigen zeiden dat een man in een scootmobiel daar achter zat, maar de medewerkers konden hem niet meer inhalen.

Korte tijd later stond de 53-jarige man uit Breda weer in het gemeentehuis. Hij werd aangesproken op het omgooien van het rek, dat beschadigd was geraakt. Hij zei tot de actie te zijn gekomen omdat hij boos was om zijn uitkering. Tijdens een gesprek met een medewerker van de gemeente werd de man nog bozer en ging hij er uiteindelijk opnieuw vandoor.

In de sluis bij de ingang van het gemeentehuis, waar na het passeren van de eerste deur moet worden gewacht tot deze gesloten is voordat de tweede deur opengaat, reed de man vervolgens meerdere keren tegen de toegangsdeur aan. Dit keer werd hij opgepakt.

Tijdens zijn verhoor vertelde de man dat hij zijn verhaal had willen doen bij de gemeente, maar dat het betreffende loket dicht was. Hierdoor was hij zo boos dat hij het rek vernielde. De deur zou hij uit paniek en niet met opzet hebben vernield. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De gemeente heeft aangifte gedaan.