"Ik heb geen haatgevoelens meer richting AZ"

Lorenzo Ebecilio speelt met Ajax morgen tegen zijn voormalig werkgever AZ, waar hij werd afgeserveerd na ontdekte hartklachten. "Ik heb geen haatgevoelens meer. Als voetballer wil je winnen van iedere tegenstander dus ook van AZ. Zo zie ik het nu gewoon. Nadat ik ben weggestuurd heb ik ook al wat vaker tegen AZ gespeeld. In de jeugd en in het eerste elftal", zegt basisspeler Ebecilio op de clubsite van Ajax. Na de komst van Frank de Boer heeft de aanvaller zich bij de eerste elf gespeeld in Amsterdam.

Tegen RKC Waalwijk maakte hij zijn eerste doelpunt. Plezier is een belangrijke succesfactor volgens Ebecilio. "Het is en blijft een spel. Ik geniet er ook elke keer weer van. Ondanks dat het af en toe minder gaat, ben ik niet bang om te voetballen. Vroeger was het zelfs nog wat erger en was het ook een valkuil, maar tegenwoordig ga ik er beter mee om", aldus de buitenspeler.

"Het is geen Jong Ajax. Dat zie je gewoon. Er wordt ook gezegd dat we goed onze rust moeten pakken en zuinig moeten zijn op ons lichaam. Dan komt het wel goed", vervolgt Ebecilio, die met Ajax zijn oude club AZ treft in de ArenA. "Ik heb in de jeugd bij AZ gespeeld en droomde ervan daar ooit in het eerste te spelen. De dingen zijn alleen niet gegaan zoals ik het wilde, maar ik heb er mooie jaren gehad. Nu heb ik die bij Ajax voor de boeg."