El Hamdaoui greep SuŠrez bij keel

Mounir El Hamdaoui greep op zijn eerste dag bij Ajax aanvoerder Luis Suárez bij de keel. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De momenteel naar het tweede elftal verbannen spits reageerde op een opmerking van de inmiddels vertrokken aanvaller. Op de vraag waar hij in de kleedkamer mocht zitten verwees Suárez zijn concurrent naar het toilet.

Het blijkt de eerste in een reeks van incidenten met de aanvaller te zijn sinds zijn komst naar Ajax afgelopen zomer. Trainer Frank de Boer weigerde de Marokkaan na een botsing rond de wedstrijd tegen AC Milan vlak voor de winterstop nog af te schrijven. "Mensen verdienen een tweede kans", zegt De Boer in de krant.

Op dat moment had El Hamdaoui al een tweede kans gehad na de aanvaring met Suárez. Na het akkefietje rond de gewonnen wedstrijd tegen Milan was El Hamdaoui weken afwezig vanwege ziekte, blessures en motivatieproblemen.

Na zijn terugkeer ging het donderdag, tijdens de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk, voor de derde keer fout. De Boer verweet hem in de rust afspraken in het veld niet na te komen. De cynische reactie van de spits schoot in het verkeerde keelgat. Hij werd direct gewisseld en kreeg een dag later te horen dat hij uit de selectie was gezet.

In een reactie liet El Hamdaoui vrijdag weten dat het onzin zou zijn dat hij zich ontoelaatbaar gedroeg tijdens de wedstrijd tegen RKC. Volgens De Telegraaf onderschrijven andere getuigen de problemen in de kleedkamer echter.