Spacey en Fincher maken politieke dramaserie

Kevin Spacey gaat de hoofdrol spelen in House of Cards, een nieuwe tv-serie onder regie van David Fincher. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De serie is gebaseerd op het boek en de BBC-serie met die titel uit 1990. Daarin probeert een Britse politicus op slinkse wijze de macht te grijpen tijdens de nadagen van premier Margaret Thatcher.

Fincher, die maandagochtend naast de Oscar voor beste film greep met zijn Facebook-film The Social Network, maakt een Amerikaanse versie van het verhaal. Het script is van de hand van Beau Willimon, die onlangs het scenario schreef voor The Ides of March, met George Clooney en Ryan Gosling in de hoofdrollen. Hierin wordt een nieuwbakken campagneteamlid van een doorgewinterde presidentskandidaat ingewijd in de vuile spelletjes van de politiek.

Spacey speelt niet alleen de hoofdrol in House of Cards, maar gaat de serie ook produceren. Hij werkte in 1995 met Fincher samen aan de lugubere thriller Se7en. Het is nog niet bekend op welke Amerikaanse zender de serie te zien zal zijn, en of de serie naar Nederland komt.


Kevin Spacey (Foto: Novum)