Pröpper: "Gaf niet alles voor Vitesse"

Davy Pröpper behoort samen met Marko van Ginkel en Eloy Room tot de Gelderse talenten in de selectie van Vitesse. Van hen is Pröpper de enige die in Arnhem zelf geboren en getogen is. Toch wijkt hij af van anderen zoals Theo Janssen.

"Ik ben opgegroeid in de wijk Alteveer, een rustige wijk en niet bepaald een volksbuurt. Ik vind het mooi om voor Vitesse te spelen, maar het is niet zo dat ik vroeger dag en nacht met de club bezig was," zei Pröpper die vorig jaar op 18-jarige leeftijd debuteerde voor Vitesse.

Hoofd jeugdopleiding Gerry Hamstra is over de Arnhemmer te spreken. "Davy denkt net als Marco van Ginkel niet in bedreigingen, maar in kansen. Daardoor reageerden ze ook positief op alle ontwikkelingen in augustus. Davy wil een betere voetballer worden en voelt dat dit bij Vitesse kan. Zijn doorbraak en contractverlenging vormen een geweldig compliment voor de jeugdopleiding."

"Hij is op zijn twaalfde bij de club gekomen en heeft zich sterk ontwikkeld. De bevlogenheid van hem daarbij is ongekend. Ik weet nog dat we vorig seizoen met een jeugdploeg naar een toernooi in Kroatië gingen. Davy redde het niet, omdat hij met Oranje Onder-19 moest spelen en net te laat terug was. Maar hij wilde zo graag, dat hij ons zelf achterna is gereisd. Dat tekent hem als winnaar."