Star Wars: Episode I in 3D in de bioscoop

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace komt in 3D in de bioscoop. Star Wars-bedenker George Lucas werkt met zijn effectenstudio Industrial Light & Magic aan een digitale nabewerking van de film uit 1999. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De 3D-versie van de film over de jonge Anakin Skywalker moet volgend jaar op 10 februari in première gaan in de Verenigde Staten. Een datum voor Nederland is nog niet bekend. Met een releasedatum vroeg in het jaar wil Lucas de grote zomerfilms ontlopen. Hij wil in de vijf jaar erna ook de andere vijf Star War-films uit de reeks uitbrengen in 3D.

Het omzetten van 2D-films naar 3D is in het verleden problematisch gebleken. Het is door de slechte kwaliteit van visuele effecten zelfs voor de leek vaak duidelijk te zien dat de film eigenlijk niet in 3D is opgenomen. The Phantom Menace bestaat, evenals de vervolgfilms Attack of the Clones en Revenge of the Sith, echter grotendeels uit computeranimaties en digitale nabewerkingen. Hierdoor is het wellicht gemakkelijker de film naar 3D om te zetten.


Star Wars: Episode I in 3D in de bioscoop (Foto: Novum)