Rutten gaat elftal niet omgooien

PSV vervolgt de jacht op een nieuw landskampioenschap dit weekend bij Excelsior. Fred Rutten gaat weinig veranderen aan zijn ploeg.

Ola Toivonen zit tegen Excelsior zijn eerste van vier wedstrijden schorsing uit. "Maar ik ga absoluut niet mijn team helemaal omgooien, omdat er één speler niet bij is", aldus Rutten vrijdag op de website van PSV. "Je moet gewoon top zijn, als je ziet dat een concurrent daar punten heeft laten liggen", zei Rutten, doelend op Ajax (2-2).

"Dan kun je niet meer spreken van onderschatting." Rutten weet bovendien dat Excelsior verraste in het Philips Stadion. PSV won weliswaar met 4-2, maar de Rotterdammers kwamen door een goal van Daan Bovenberg op voorsprong. "Ik heb een aantal keuzes om de schorsing van Toivonen op te vangen. Bakkal, Nijland, Labyad; maar ik ga absoluut mijn team niet helemaal omgooien omdat er één speler niet bij is. Al is in het voetbal logica vaak ver te vinden."

Rutten trainde deze week met een fitte selectie. "Wij moeten doen wat bij ons hoort en dat is onszelf aanpassen aan de omstandigheden", zei Rutten, doelend op de kleine afmetingen van het veld op Woudenstein. "Je moet daar goed mee omgaan. Voor mij is het helemaal geen thema. Wij komen steeds meer in steeds kleinere ruimtes te spelen, het is aan ons om daar oplossingen voor te vinden."