[DfB Pokal] Schalke ten koste van Bayern naar finale

Schalke 04 heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal. In München werd Bayern München met 1-0 verslagen. Raul scoorde na een kwartier de enige treffer. In de finale neemt Schalke het op tegen MSV Duisburg uit de Tweede Bundesliga. Die ploeg won dinsdag al van FC Energie Cottbus.

Schalke, dat aan een matig seizoen bezig is, leek via de counter het seizoen te willen redden door de bekerfinale in Berlijn te halen. Door Bayern snel op te vangen en de bal over te nemen wilden de Königsblauen gevaarlijk worden en dat lukte al snel. Na een kwartier kreeg Schalke een corner die door Raul werd ingekopt nadat Benedikt Höwedes door had gekopt.

Vervolgens bleven de bezoekers, zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, een uur lang eenvoudig overeind omdat Bayern, dat zaterdag al de kans op de titel leek te verspelen toen het van koploper Borussia Dortmund verloor, weinig creativiteit toonde. In het laatste kwartier drong Bayern steeds verder aan, maar Schalke-goalie Manuel Neuer hield zijn ploeg op de been.