De Boer: "We blijven Boerrigter volgen"

Morgen is de halve finale van de beker tussen RKC Waalwijk en Ajax. Derk Boerrigter wil indruk maken op Frank de Boer en Ajax.

Na het interview met Derk Boerrigter in De Telegraaf heeft Ajax-coach Frank de Boer vandaag meteen positief gereageerd. Boerrigter liet weten dat hij graag hogerop wil en dat zijn voormalige club Ajax een mooie stap zou zijn. Tussen 2005 en 2007 stond hij al onder contract in Amsterdam, maar speelde nooit een wedstrijd in het eerste.

Frank de Boer heeft vandaag aan AT5 laten weten dat Ajax de speler van RKC goed in de gaten houdt. "Dat hij een goede indruk maakt, ook op onze scouts, dat is duidelijk", aldus De Boer woensdagavond. "En we blijven hem volgen. Morgen is natuurlijk weer een hartstikke goede test voor hem."

Boerrigter speelt nu zijn tweede seizoen in het geel-blauw van de Waalwijkers. Tot nu toe heeft hij al veertien goals gescoord dit seizoen. In 2012 loopt het contract van Boerrigter af, die in 2010 al de aandacht van toenmalig Ajax-trainer Martin Jol had. Deze wilde hem naar Ajax halen, maar dat ging niet door. Hij hoopt nu op een overstap naar Ajax of een andere topclub deze zomer.