Vrouw kilometers op motorkap meegesleurd

Een Amerikaanse vrouw heeft afgelopen weekeinde angstige momenten doorstaan: de vrouw moest zich 56 kilometer lang aan een ruitenwisser vasthouden terwijl ze op de motorkap van een auto lag die op een snelweg reed. De echtgenoot van de vrouw zat achter het stuur en zit inmiddels al vier dagen achter de tralies. Dat heeft de politie van Californië woensdag gezegd.

De man, de 36-jarige Christoper Carroll stapte zaterdag in de auto van het gezin nadat hij ruzie had gemaakt met zijn echtgenote. "Ze rende met de auto mee en probeerde hem te stoppen", aldus de politie. "Maar de vrouw had niet gedacht dat hij door zou blijven rijden."

Carroll reed door het stadje Manteca, draaide de snelweg op en stopte pas 56 kilometer verderop. Twee automobilisten die de vrouw op de motorkap zagen liggen, belden de politie.

Toen de auto tot stilstand was gekomen, 'rolde' de vrouw volgens de politie van de motorkop. Een man die achter Carroll reed bracht de vrouw naar een ziekenhuis waar ze werd behandeld voor onderkoelingsverschijnselen. Carroll reed terug naar huis, waar de politie hem korte tijd later arresteerde. Hij is aangeklaagd voor poging tot moord, ontvoering en huiselijk geweld.