Elton John boos op Disney

Elton John is teleurgesteld in de makers van de film Gnomeo en Juliet. Volgens de Britse zanger, die ook mede-eigenaar van een filmproductiebedrijf is, heeft hij geen enkel compliment gehad voor zijn inzet voor de productie van filmhuis Touchstone, een onderdeel van Disney. Gnomeo en Juliet heeft al 75 miljoen dollar opgeleverd in de Verenigde Staten en daarom had John wel een telefoontje verwacht.

John produceerde de film met zijn bedrijf Rocket Pictures, dat hij samen met twee compagnons en zijn echtgenoot runt. "We hebben zo lang tegenstand van Disney gehad. Nu heeft de film veel geld opgeleverd, maar wij hebben geen enkel bedankje ontvangen", zei de zanger in het Canadese programma The Marilyn Dennis Show.

In Nederland staat de film op nummer acht in de box office."Gnomeo en Juliet heeft ons elf jaar gekost om te maken", zegt John. "We hebben iedereen die zei dat het niets ging worden, getrotseerd. Het is een grote hit, maar het had een grotere hit kunnen zijn als Disney er meer achter had gestaan."


Elton John (Foto: Novum)