Ronaldo krijgt afscheidswedstrijd in Brazilië

Ronaldo is in juni nog een laatste keer te bewonderen in het shirt van Brazilië. Voor de 34-jarige aanvaller is een afscheidswedstrijd tegen Roemenië georganiseerd. Ronaldo treedt daarmee in de voetsporen van zijn roemruchte landgenoten Romario, Zico en Pelé, die ook een afscheidswedstrijd in het shirt van Brazilië kregen.

De afscheidswedstrijd van Ronaldo wordt op 7 juni gespeeld in het Pacaembu Stadium in São Paulo. De Braziliaan speelde op het WK in Duitsland in 2006 zijn laatste interland. Vorige maand zette de voormalig speler van PSV een punt achter zijn loopbaan.

Ronaldo was achttien jaar profvoetballer ondanks herhaaldelijke knieproblemen. Naast PSV kwam hij uit voor Cruzeiro, FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid, AC Milan en tenslotte bij Corinthians. Ronaldo scoorde in 512 competitiewedstrijden maar liefst 352 keer.

O Fenômeno werd driemaal Wereldvoetballer van het Jaar en is WK-topscorer aller tijden met vijftien doelpunten. Met Brazilië pakte hij in 1994 en 2002 de wereldtitel.


Ronaldo krijgt afscheidswedstrijd in Brazilië (Foto: Novum)