Martens: "Transfer naar Engeland zie ik niet zitten"

AZ-speler Maarten Martens zou graag een kans hogerop wagen, maar blijft wel realistisch. "Ik heb nog niet mijn beste niveau bereikt."

Martens zit geblesseerd aan de kant sinds hij in de wedstrijd tegen PSV een trap op zijn enkel kreeg. Het is nu eerst zijn doel om fit te worden. Dromen over een transfer naar een topclub heeft volgens de Belg geen zin. "Iedereen is soms toe aan een stap hogerop en ik wil die kans ook wagen. Maar je moet ook realistisch zijn", zegt hij in een interview met Voetbalkrant.

"Ik heb nog niet mijn beste niveau bereikt en lig hier nog een aantal jaren onder contract. Voor andere ploegen zal het niet makkelijk zijn om mij hier weg te kopen." Hij belt af en toe met Moussa Dembélé, die naar Fulham is vertrokken. "Hij zat hier wel in een andere situatie", zegt Martens. "Zelf zie ik een transfer naar Engeland niet meteen zitten. Voor alle andere competities sta ik wel open."

Martens speelde bijna een jaar geleden zijn laatste interland voor de nationale Belgische ploeg. Hij vindt het terecht dat hij niet is opgeroepen. "Ik moet eerst een lange periode op een hoger niveau spelen om terug aanspraak te maken op een selectie. In Nederland waren er altijd al van overtuigd dat wij goede spelers hadden, maar ze vinden het vreemd dat we geen resultaten boeken. Al zien we daar toch een beetje verandering in", zegt hij over de Rode Duivels.