Website examenbureau aangepast na hack

De website van het examenbureau voor de examens drogist en assistent-drogist het Drogisterijcollege is per direct extra beveiligd. Tot de extra beveiliging is besloten nadat enkele media inbraken op de site en de antwoorden van examenvragen konden achterhalen. Dat meldt het examenbureau dinsdag.

Op de website drogisterijcollege.nl kan examen worden gedaan voor het diploma voor drogist en voor assistent-drogist. Het college beschikt sinds maart vorig jaar over een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afgegeven vergunning tot het afnemen van de examens. Sinds eind oktober heeft het Drogisterijcollege 41 gediplomeerden afgeleverd.

Behalve het verbeteren van de beveiliging heeft het Drogisterijcollege besloten diploma's alleen nog in gedrukte vorm uit te geven. Mensen die zijn geslaagd worden opgenomen in het register van geslaagden, dat ter verificatie kan worden geraadpleegd. Twijfel of iemand met een kopie van een diploma ook de echte diplomahouder is, kan daarmee worden uitgesloten, aldus het examenbureau.