Uitslag Chelsea - Manchester United

Chelsea heeft de ontmoeting met koploper Manchester United met 2-1 gewonnen. Wayne Rooney opende de score voor de bezoekers, maar met een mooie knal bracht David Luiz de stand weer gelijk. Frank Lampard scoorde in de slotfase een penalty. Door de winst verkleinde Chelsea het verschil met ManU tot twaalf punten. The Blues hebben nog een duel tegoed.

Chelsea drong in het eerste kwartier van de wedstrijd flink aan, maar wisten nauwelijks gevaar te stichten. Na een half uur spelen keek de thuisploeg tegen een achterstand aan, nadat Rooney van buiten de zestien keeper Cech met een bekeken schot wist te verschalken. In de slotfase van de eerste helft kreeg Chelsea een grote mogelijkheid om de score gelijk te trekken. Nadat Van der Sar een keiharde vrije trap van Lampard knap wist te pareren, kon Ivanovic van dichtbij binnentikken. van der Sar redde echter tot tweemaal toe op miraculeuze wijze.

Na rust ging Chelsea opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en na tien minuten kwam deze op het scorebord. Een voorzet van Essien kwam via Ivanovic bij David Luiz terecht. De Braziliaan schoot de bal hard en zuiver in de rechterhoek en bracht daarmee de stand op 1-1. Manchester United kreeg vervolgens kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar keek tien minuten voor tijd toch tegen een achterstand aan. Zhirkov werd door Smalling gevloerd en Lampard benutte de daaropvolgende strafschop. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog kansen op 3-1, maar Van der Sar hield in de laatste minuten zijn doel schoon.

Lees hier het live-verslag van dit topduel uit de Premier League nog eens rustig na!