Februari rustigste maand op weg in jaren

De afgelopen maand was het veel minder druk op de weg dan de afgelopen vijf jaar in februari. Dankzij het droge winterweer en betere wegen daalde de filezwaarte, de lengte keer de duur van de file, met bijna 25 procent ten opzichte van februari vorig jaar, meldt de ANWB dinsdag.

Zowel tijdens de ochtendspits als overdag ondervond het verkeer de afgelopen maand een stuk minder hinder van files dan in andere jaren. De filezwaarte in de ochtendspits daalde met ruim 30 procent. In de avondspits was ook sprake van een afname van de drukte, daar met ongeveer 10 procent.

Verbeteringen aan de A12 rond Den Bosch en op de A12 tussen Woerden en Zoetermeer zorgden voor minder files. Daarnaast kampte het verkeer in februari vorig jaar met winterse omstandigheden. Die kwamen de afgelopen maand echter nauwelijks voor.

Alleen op dinsdagavond 1 februari veroorzaakte ijzel langs de oostgrens onverwacht veel problemen. De A12 van Arnhem naar de Duitse grens en de A37 van Hoogeveen naar de Duitse grens werden toen na ongelukken afgesloten.

Verder zorgde woensdag 23 februari een lekkende vrachtwagen voor veel verkeershinder rond Rotterdam. Aan het einde van de ochtendspits stroomde vloeibare kit op de A15 richting Europoort. De weg moest dicht en opnieuw worden geasfalteerd.


Minder files afgelopen maand (Foto: Novum)