Giro eerste doel voor Contador

Alberto Contador heeft zijn zinnen gezet op het winnen van de Giro d'Italia. De van doping vrijgesprongen Saxo Bank-renner wil de Italiaanse rittenkoers voor de tweede keer in zijn loopbaan op zijn naam schrijven.

"De Giro is het eerste grote doel voor dit seizoen. Ik zag vorige week hoe de etappes eruit zien. Het wordt een zware, hele zware koers. Er is niet één koninginnenrit, er zijn er zes," zei Contador tegen La Gazetta dello Sport.

De Spanjaard vindt dat de internationale dopingautoriteiten moeten geloven in hun eigen systeem en hem niet opnieuw willen veroordelen voor het gebruik van clenbuterol. "Mijn biologisch paspoort bevat door de honderden dopingcontroles die ik door de jaren heen ondergaan heb inmiddels zoveel data. Ik geloof in dat systeem en zij zouden moeten laten zien dat ze erin geloven."

Contador zal zich door alle ophef die er geweest is en nog gaat komen niet alleen op het fietsen kunnen richten. Of hij dit jaar de Tour ook weer gaat rijden is nog niet helemaal zeker. "De Tour ligt in mijn plannen. Als ik kan, zal ik hem rijden."