De Zeeuw: "Kan niet dat ik er jaren last van heb"

Demy de Zeeuw heeft een boekje opengedaan over de zijn hoofd- en tandproblemen als gevolg van de schop van Martin Cáceras tijdens de halve finale op het WK. Naar eigen zeggen heeft de Ajacied alleen "soms wat duizelingen". "En als ik snel opsta nadat ik lang heb gezeten, voelt dat ook niet heel prettig", geeft De Zeeuw aan in een diepte-interview over zijn speciale blessure met NUsport.

De Zeeuw geeft aan dat hij zich sinds de zomer niet altijd volledig fit heeft gevoeld. "Er zijn al verschillende onderzoeken geweest, maar daar is niets uit naar voren gekomen. Ik moet nog verder onderzocht worden. We houden het al vanaf dat het gebeurd is goed in de gaten."

Neuropsycholoog Eric Matser gaf op BNR aan dat De Zeeuw een hersentrauma had opgelopen en dat hij, in ieder geval tijdelijk, moest stoppen met voetballen. De Zeeuw geeft aan dat Matser niet goed was ingelicht. "Die man kwam met symptomen aanzetten... als ik dat allemaal zou hebben dan had ik inderdaad niet eens meer op het veld kunnen staan. Laat staan voetballen."

"Door al die verhalen loop ik nog echt een trauma op. Voetballen levert bij mij geen gevaar op. Dat heeft een hersenscan uitgewezen. Er is niets kapot en er kan niets kapot", gaat de middenvelder stellig verder. Hoe de toekomst van De Zeeuw zijn kwetsuur eruit ziet is echter nog onduidelijk.

"Het kan niet zo zijn dat ik er jaren last van heb. Daar ga ik ook niet vanuit. Ik voel al dat het minder wordt en ga er vanuit dat het bij mij sneller zal gaan omdat ik een topsporter ben", aldus de Nederlands international, die in de tussentijd probeert zo onaangepast mogelijk te spelen. "Misschien dat ik er onbewust mee bezig ben. Een soort natuurlijke zelfbescherming. Daar zal ik dan overheen moeten groeien."